Fortsätt till huvudinnehåll

Skojiga bilder 2.0

Ett av de mest populära inläggen under bloggens riktiga storhetstid var det stora bildinlägget som döptes till ”Bilder vi minns, glömt eller aldrig har sett”. Skrattsalvor ekade i Skellefteås bostadsområden när man (kanske för första gången) fick stifta bekantskap med Kari Haakana, som i bar överkropp gick ner i split med en bira i näven.

Jocke Lindström med ditsminkat blåöga, Daniel Widing joggandes uppför Vitbergsbacken och Pavel Skrbek med en stor, stor fisk var några andra höjdpunkter. Alla bilderna var dock inte av humoristisk karaktär, utan inlägget blev ett samlingsinlägg för diverse AIK-relaterade bilder.

Man ska helst inte kopiera ett lyckat koncept, då risken är överhängande att kopian blir just en blek kopia av originalet. Vi väljer dock idag att strunta i den tesen och istället bjuda på ett nytt bildinlägg med diverse foton som har med AIK att göra. Både roliga, fina och oväntade bilder.

Låt inte rubriken lura dig då ”2.0” egentligen talar för att det här är ett uppgraderat och bättre inlägg än det förra. Så är naturligtvis inte fallet. De riktiga godbitarna är redan publicerade, men vi tror oss ha hittat lite smått och gott som borde falla läsarna i smaken. Till varje bild följer en liten bildtext, ifall att du är osäker på vad du tittar på. Håll till godo.


Precis som förra gången inleds inlägget med en bild från förr. Syftet är inte enbart att du som läsare/tittare ska sukta efter Norrvalla och allt vad det innebär. Minst lika fantastiskt är det kringliggande området. Man kunde snegla bort mot isen, samtidigt som man hämtade in höet för vintern. 

AIK:arna har inte alltid varit heltidsproffs. Här har vi till exempel reklam för Hasse Svedbergs nyöppnade mack. Tänk dig att du är på plats på Norrvalla och ser AIK besegra Brynäs. Sen ska du ta bilen hem till Bureå och bestämmer dig för att svänga förbi Kanalgatan och tanka. Där står Hasse, som har Christian Söderström-duschat, och tjänar sitt levebröd.

Joakim Lindström följer inte regler. Han skapar dem.

Det är ju precis så här man vill att det svartgula livet ska vara. Man tar hand om varandra och värnar om sina kamrater. Vi har tyvärr inte hittat ett liknande grattis från Emil Pettersson till Linus Lindström eller annan lagkompis.

Det är väldigt sällan numera som man ser en spelare bli utburen på bår. Exempelvis så åkte Pierre-Edouard Bellemare själv av isen efter Robin Jacobsson-smällen. Jag minns inte den här smällen som Stefan Svensson åkte på, men han var publikens stora hackkyckling och till och med i den här svåra stunden yttrades det hånfulla kommentarer.

Inget roliga bilder-inlägg utan Björklöven (vi kan avslöja att det kommer ett par bilder till). Här har vi till exempel en bil med en härlig vision. 

Under många år hade Norran fri lejd in i omklädningsrummet och hade dessutom den goda smaken att ta bilder på spelare (primärt på kvällens målskyttar). Den här bilden är ett härligt sådant exempel. Vi passar på att köra en läsarfråga: Vem är han som sitter framför Sten? (Att det är Stefan Lundqvist som slöligger till höger tar vi för givet att alla ser.)

Sean och Cutter Gauthier hälsar Drake Berehowsky välkommen under lockout-säsongen 2004/05. 

Jörgen Marklund bojkottar den uppenbara klädkoden som föreningen bestämt under en ganska oväntad lagresa till Sovjetunionen. Ett tydligt ”Njet” till kommunismen.

Björklövens egna lagband ”The Snakes” med Mattias Lindmark, Jörgen och Göran Hermansson samt Lars Briell. Kulturkillar av rang!

Lasse Nyström hymlar inte med hur klubbens första SM-guld ska firas.

Barndomsvännerna David Lundqvist och Magnus Berglund sparade inte på krutet när de möttes i mittzonen under hatmötet mellan Skellefteå och Boden. 

Man blir glad av att se Magnus Wernblom. Svårare än så behöver det inte vara när urvalet av bilder ska göras. Här med en blombukett skänkt av North Power, på sin 50-årsdag.

Där nere har ni den. Dockstabaren. Stället där lastbilschaffisen Stefan Lundqvist vräkte i sig Wallenbergare när hans forna lagkamrater dök upp på väg till en viktig bortamatch. Bilden är tagen från Skulebergets linbana.

Sannolikheten att Marcus Kristoffersson äger ett par sådana här tofflor är oerhört stor.

Den här bilden är tagen bara minuter efter att det stod klart att SHC var degraderade från Elitserien. Det som skulle bli en sexton år lång ökenvandring. På bilden ser vi Kari Suoraniemi, Daniel Pettersson, Robert Larsson, Niklas Mannberg, Lasse Marklund, Martin Pettersson och Dick Andersson. Tunga namn som aldrig mer skulle bli glada på en hockeyrink.


Härlig bild i kombination med en slagkraftig rubrik. Mysfaktor hög.

En inte alltför nöjd Adam Larsson kör ett kvartssamtal med en NHL-domare. Anledningen till att bilden kvalade in här är att Adam osar pondus.

Uffe Taavola tjurar i vårsolen efter en väl genomförd Vätternrunda.

Bilden talar för sig själv.

Roland Stoltz och Magnus Berglund med SHC-tröjor och hopp om framtiden. Skellefteå Kommun hade köpt en reklamplats på matchtröjan,

Okej. Det finns något som heter ”syndernas förlåtelse”. Det passar mig ganska bra. 

Actionbild på Robert Barnes (i bakgrunden) under den klassiska matchen då AIK spelade med fyra forwards (och förlorade) mot CRIF.

Larsson igen. Den här gången tillsammans med Leon Draisaitl på Ibiza. Tilläggas bör att Adam inte spelade i Oilers längre, utan att de faktiskt blivit vänner på riktigt.

Fotboll, men en hyfsad passning till dig som inte förstår ”Hata Löven”-konceptet.

Ragge Olofsson med sin syster Stina Jackson. Författarinnan till bland annat Silvervägen.

Det finns ganska många tänkbara bildtexter. Välj själv. Men utan bilden på Umeå Arena hade bilden inte varit hälften så rolig.

Vi fortsätter på det barnförbjudna temat och syftar inte på Rolle Stoltz eventuella sängkammarblick, utan på Frölundas tröjreklam.

Magnus Wernblom i dusch, har vi döpt den här till. 

Pasi Petriläinen fyndar ett par skridskor på en finsk loppmarknad.

Otroligt fin bild på Hardy Åström. 

Klimpen var rightare!! #ageraforssell

Var ändå inte de svarta SHC-tröjorna rätt snygga? Ett Matti Boström-hårsvall på det!

Ytterligare en grattishälsning gamla lagkamrater emellan. Den här med ett visst frågetecken bakom. 

Jens Nyström bygger på myten kring sitt smeknamn ”Jesse James”. Skön gammal profilbild på Facebook.

Ännu mer Facebook. Thomas Åhlén bör ha cruisat genom gymnasiet. 

Jonathan Lekkerimäki hit och dit. Den enda riktiga hjälten på den här listan har plats 15.


Det blev inte bra i Skellefteå för Jacke Olofsson. Desto mer lyckad i Umeå, då det tagits fram en egen mösskollektion.

I samma souvenirshop, 13 mil bort, kan du även fynda den här finfina skärbrädan. Notera gärna den smutsiga och mögelstinna trappan.

Magisk bild, målad 1995. Det magiska är att bilden tycks föreställa Marcus Pettersson, som föddes 1996.

Det blir inte finare än så här.

Det skulle i så fall vara den här bilden. 

En bild från mitt livs bästa hockeytid. Hockeyn betydde allt och vi var på väg någonstans. De här tre herrarna symboliserar den kampen.


Föreläsning av Mattias Lundberg, mannen som satte Björklöven i konkurs. Titeln är oerhört passande, för det var ju precis det som han gjorde.

Om Jocke är glad så är jag glad. Frågan är om han någonsin har varit så här glad förut?

Smygfotad bild på Kent Lindberg, utanför Buttericks på Drottninggatan i Stockholm. Givetvis iförd AIK-keps.

Pär Mikaelsson med ett viktigt budskap till dig som inte förstår vad idrott och rivalitet handlar om.

En drygt salongsberusad Janne Sandström firar sin avtackning tillsammans med tre andra AIK-legender: Daniel Sondell, Johan Forsberg och Fredrik Styrman. Norrlands Guld får anses vara en tribute till Skellefteå.

Lite ljusterapi för Antti Virtanen.

Ville Koistinen skapar kaos i Ilves-klacken.

Frans Tuohimaa kanske inte gick ner i split, men den här bilden är det närmaste som vi kommer originalinläggets avslutning. En finsk man som nästan avklädd firar ett SM-liiga-guld.










Kommentarer