Fortsätt till huvudinnehåll

Snygga finska män - den kompletta listan

Hur många av er har redan hunnit tänka tanken ”Finns de?”? Men det är klart att de gör. Däremot är vi inga fans av den hålögda, plufsiga Seppo Räty-typen, och det är kanske något liknande som dök upp i ditt huvud när du läste rubriken. Om du istället googlar Teemu Pukki, Peter Franzén eller Lauri Kalima, så inser du att det absolut finns snyggingar på andra sidan Bottenviken.

Vi ska försöka att ge oss på en topp 10-lista över de tjusigaste finska spelarna i Skellefteå AIK:s historia, men det finns inte ett jättestort urval. Alltså kommer det att dyka upp bilder på spelare som kanske inte i vanliga fall figurerar på listor över snyggingar. I vanlig ordning ber vi er lättkränkta att andas en extra gång innan du förfasas över hur bloggen bidrar till dagens skönhetshets. Glimten i ögat, ska man ha.

Innan vi kommer till listan, som kommer att vara en nedräkning från tio till ett, kan det vara på sin plats att avslöja  ungefär var vi står. Och vi gör det med ett ganska tydligt statement; vi föredrar Teemu Selänne framför Saku Koivu. Det är inte så att blondinerna inte ska göra sig besvär, men de mörka männen talar till oss mer.

Kriterierna för inlägget är enkla. Snyggast vinner. Vad som sedan kan betecknas som en vacker man är givetvis upp till var och en. Skönhet ligger i betraktarens ögon. Vi kan i alla fall avslöja att vi har tittat en del på hår, skägg, täthet mellan ögonen samt allmän charm. Eller som en vän en gång sa: ”allt som gäller när man pratar om skönhet är avstånden mellan de olika delarna i ansiktet”. Nu över till listan. 

10. Ville Koistinen 


Vi ska omedelbart erkänna att den här listan var ganska svår att få till. Hade inte den här bilden på Koistinen funnits, hade det lika gärna kunnat vara Pasi Petriläinen på tionde plats. Många bilder på Ville var svaga, men här tycker vi att han har fin hy och en pigg och positiv blick. Att hjälmen är på gynnar honom, då han har vissa frisyrsvårigheter.

9. Toni Kallela 


Det är en proper Toni Kallela, fylld av självförtroende, som gör att vi nästan direkt gör ett avsteg från vår ”No blondes”-inställning. Bilden är tagen från hans Linkedin-sida och man kan väl konstatera två saker; 1. Det är attraktivt med en man som utstrålar en tro på sig själv. 2. Toni trivs bättre i det civila arbetslivet än vad han gjorde på ishockeyplanen.

8, Pekka Rampa 


Melankoli kombinerat med att vara en vinnare. Trots att lappmössan just har kommit på och det borde vara en stund av eufori lyckas Rampa utstråla mystik, vilket väcker vårt intresse. Vi tänker att han skulle passa in perfekt som modell för en Dressmann-kollektion. The strong, silent type.

7. Mikko Lehtonen 

Full förståelse om du spottade ut kaffet över morgontidningen. Lehtonen är ingen klassisk skönhet och han har väldigt finska drag, vilket är någonting som vi försökt undvika på den här listan. Det som vi ändå fastnar för är kombinationen tuff och mjuk. Skinnjackan och den muskulösa kroppen säger en sak, de snälla ögonen en annan.

6. Juhamatti Aaltonen 

Här kommer ett tydligt exempel på det utseendet som vi är svaga för. Mörka drag, både vad gäller ögonen, skägget och håret. Skägget är nyckeln. Tänk er Aaltonen utan skägg på den här bilden. Betyget 8 skulle genast bli en 4. Och så blicken sen. Den brinner och skvallrar om en eldighet som både är härlig och farlig.

5. Joel Mustonen 

Den perfekta bilden på Mustonen verkar inte finnas. Han ska inte vara rödkindad, mustaschprydd med ett näst intill klotrunt ansikte. Nej, den Joel Mustonen som kniper femteplatsen på den här listan är en mixen av att vara ett sofistikerat busfrö (ingen idealisk bild dock). Han är heller inte rädd för att experimentera med sitt utseende och vi ger tummen upp till de som värnar om sitt yttre (och inre).

4. Mikko Mäenpää 


När Mäenpää surfade in på JYPs hemsida för att titta på årets porträttbilder kan han inte ha varit annat än nöjd. Tio minuter senare hade han ändrat profilbild på alla sina sociala medier. Men vad är det som gör bilden så bra? Vi fastnade främst för den varma, mysiga blicken. Det här är en man som kommer att charma både sin fru och sin svärmor. Skägget ramar in ansiktet på ett fint sätt.

3. Ari Kankanperää 


En bild från en annan tid. En tid utan hårprodukter och när var och varannan man inte hade en tanke på att stanna till när han passerade en spegel. Det som vi faller för är den råa maskuliniteten. Ögonen ställer frågor som kräver ett ja. Näsan är långt ifrån perfekt, men det spelar ingen roll. Det här är en man som är trygg i sig själv.

2. Joni Ortio


Kungen är död. Länge leve…? På förhand kändes det givet att placera Ortio överst på prispallen och det var väl det som de flesta av er också trodde. Nu ska vi dock inte fastna på vad det var som gjorde att han ”bara” blev tvåa, utan hellre fokusera på det fina med honom. Det korta svaret är skägg och hår. Att han i grunden har en charmant personlighet väger också in.

1. Hannu Pikkarainen 


Men i slutändan var det inget snack. Pikkarainen har ungefär samma drag som Ortio, men vi anser att ansiktets disposition hos Hannu är nästan perfekt. Vackra, mörka ögon, symmetrisk näsa och ett välansat skägg. Frisyren är on point och det är en mycket välförtjänt vinnare. Grattis Hannu!





Kommentarer