Fortsätt till huvudinnehåll

Ordvitsar i bildformat

När Facebook var nytt skrev folk långa statusuppdateringar om vad de hade gjort under dagen eller vilka kvällsplaner som de hade. Ibland (men väldigt sällan) bifogades en bild. Idag är det väldigt sällan som det händer. Bilder är the shit och de flesta är nog numera mer aktiva på Instagram där arrangerade bilder ackompanjeras av en förljugen bildtext om hur fantastiskt bra man har det och hur lycklig man är.

Efter den samhällskritiken går vi över till dagens inlägg. Det blir lite annorlunda i och med att bloggen vanligtvis består av text och till viss del siffror. Idag blir det, efter den här inledningen, endast bilder. Skriftspråk blir bildspråk. Vilket ju passar dagens tempo där det Tik tok:as, instagrammas och matandet av bilder aldrig tar slut, medan endast 21% av barn 9-12 läser på daglig basis.

Nåja, bilder var det. Skojiga bilder som föreställer en och ibland flera spelare/tränare i Skellefteå AIK. Egentligen är det inte bilden i sig som är kul, utan snarare bilden i kombination med bildtexten. Så här kommer det att gå till: till spelarens namn kommer det att adderas ett ord som syns, eller som man kan skönja, i bilden. Exempelvis försökte jag hitta en bild på Adam Larsson som äter ett äpple; adamsäpple.

Den stora drömmen var att hitta en bild på Janne Pesonen och Janne Sandström med bildtexten ”Inte EN Janne”. Nu blev det inte så, och det fanns fler idéer som fick ratas i brist på bra bilder. Till slut blev det 21 bilder. Vissa är bra, andra är sämre. Vissa är lätta att förstå, andra kommer att kräva en viss tankeverksamhet. Pappavitsar, Göteborgsvitsar, Skellefteå AIK-vitsar. Kärt barn har många namn.

Ibland kanske du inte ser vem bilden föreställer. Då får du skylla dig själv.

Huggsexa

Bakaxel

Varggrin

Timplan

Skogspromenad 

Ramaskri 

Fransman

Framaxel

Dickpic

Tråkmåns

Pålstek

Maxmål

Tomten

Samlag 

Markis/Markplan 

Timglas

Budbil

Bondmoran

Falkögon

Nickmål 

Pacifist

Kommentarer

Skicka en kommentar