Fortsätt till huvudinnehåll

13 december: Zakarias Granlund


Rightaren Zakarias Granlund har aldrig spelat i Skellefteå AIK, men har ändå rejäla kopplingar till klubben. Vi tar för givet att han har befunnit sig på läktaren och intensivt hejat fram vårt svartgula lag. Eventuellt redan som elvaåring, i samma veva som gårdagens Jesper Lamprecht raggade på min lillasyster.

Säsongen 2001/02 fick nämligen hans kusin Sven Nilsson chansen att vakta båsdörren när antingen Johan Backlund eller Jonas Burman var skadade. Du har redan listat ut att Sven var målvakt (avslutade karriären i Norsjö 2016), men han är inte den mest lyckade kusinen.

För Mattias Granlund har du garanterat hört talas om. Talangen som gjort 27 juniorlandskamper och, ännu mer meriterande, har spelat åtta elitseriematcher för Skellefteå AIK. Att det senare blev Björklöven pratar vi inte om idag, när det är storebrorsans stora dag.

Mattias och Zakarias Granlund är bröder och det är också något av dagens tema. I och med att Zakarias aldrig har spelat i AIK så tvingas vi hitta andra vinklar. Och den vinkeln vi har hittat är ganska oväntad. Vi förflyttar oss till Teg. Säsongen som det handlar om är 2011/12.

Teg befann sig i Division ett norra och en av lagets toppspelare hette Zakarias Granlund. 22 poäng på 32 matcher skojar man inte bort, men vi ska faktiskt snegla nedåt i den interna poängligan. Kom ihåg inläggets tema. Temat är alltså brödraskap.

På sjätte plats bland Tegs poängplockare återfinner vi backen Peter Rundblad! Ännu längre ner (på plats 27) har vi en annan bekant bror. Carl-Johan Möller (som vi faktiskt diktade om när Oscar fyllde år) gjorde en match för Teg det året och vi anser att det här är unikt.

Ett gammalt inlägg hette ”Oväntade lagkamrater” där vi ägnade några timmar åt att Eliteprospects-surfa fram forna AIK:are som en gång i tiden varit lagkamrater i ett annat lag. Ett kul inlägg med några oväntade svängningar. Men alla dessa forna lagkamrater toppas av detta.

För vad är oddsen att Mattias Granlunds, David Rundblads och Oscar Möllers bröder har spelat i samma lag?!? Enligt vårt sätt att se på saken blev detta peaken på Zakarias karriär. Även om han 2009/10 spelade ihop med Fredrik Näsvall i Boden. Ett halvkrystat inlägg är slut. Grattis Zacke!

Kommentarer