Fortsätt till huvudinnehåll

4 november: Carl Becker

Om man bara ser till namnet, kan vi väl utgå ifrån att Carl Becker inte direkt är missnöjd med att vi just har bytt regering. Carl med C och tillhörande efternamn Becker, känns som ett oerhört rimligt namn på någon som skulle vilja ta upp kampen om Östersjön med Reidar Dahlén och Per Silver.

I själva verket är Becker leftare och bor i Piteå, som hade 48,04% Socialdemokrater i årets riksdagsval. Tvetydiga uppgifter alltså, och det får väl på sitt sätt symbolisera Beckers karriär, kontra förväntningarna. För det fanns en tid då vi tänkte att han var redo för SHL.

Supertalangen Carl Becker lät tidigt höra talas om sig. Redan 2012 snappades han upp av Skellefteå AIK, som var vana att förädla spelare. 34 poäng på 19 J18-matcher imponerade och Becker valde Skellefteå, i konkurrens av Luleå. Gillar man att spela i offensiv zon kommer det alltid att vara rätt val.

Men kanske gick det lite för fort. Carls två säsonger i AIK var inte jättelyckade och det var aldrig nära att han skulle ges chansen i a-laget. Hem till Piteå och 36 poäng på 18 matcher i J20 och en första kontakt med seniorhockeyn genom några matcher i Hockeyettan.

Där trodde nog de flesta att sagan om Carl Becker nästan var slut. Lite till mans tänkte vi oss att han skulle tyna bort i Piteå och att Division ett var en lämplig nivå. Tre år senare var den åsikten intakt. Beckers utveckling stod stilla och fjorton poäng/säsong imponerade inte. 

2018/19 hände det något. Att han besatt ganska hög kapacitet betvivlade egentligen ingen, men nu var han 23 år gammal och rimligtvis borde tåget ha gått. I ett tidevarv då spelare tidigare och tidigare knyts till storklubbarna, känns det svårt att få chansen som Division ett-spelare.

25+25 på 36 matcher talade dock ett annat språk. Utrustad med ett mäktigt skott och en nyupptränad fysik såg Becker plötsligt ut som den superstjärnan han en gång spåddes bli. Tidigt stod det klart att han var redo för större uppdrag och det ryktades om att AIK var intresserade av ett tryout-kontrakt.

Det ryktet var nog ändå inte sant, då Becker i slutändan skrev på för Södertälje i Hockeyallsvenskan. Men vissa spelare ska nog hellre vara en stor fisk i en liten damm. 4 poäng på 52 matcher under första säsongen och 1 poäng på 8 matcher året efter.

I samförstånd bröt parterna kontraktet och du vet redan vart flyttlasset ledde. Hemma i Piteå rullade poängen in i hyfsat strid ström, men det var inte som förr. Becker hade nu provat en högre nivå, och misslyckats. Hungern var borta och nu fanns det inga riktiga mål att uppnå.

Förra säsongen blev hans sista (vi stryker inte en comeback, fullt ut) och det syntes att glöden inte längre fanns där. Men vi tackar för showen och vi tackar för förhoppningarna vi en gång kände. Vi räknar med en flytt till Stockholm, studier på KTH och ett flashigt liv långt bort från hockeyn.

Kommentarer

  1. Det roliga är att Carls mamma är gråsosse och jobbar på fackförbundet GS förbundskontor i Stockholm

    SvaraRadera

Skicka en kommentar