Fortsätt till huvudinnehåll

24 november: Oliver Marklund

Marklund?! Nu är det många som rycker till och plockar fram släktträdet. Ska man kunna stoltsera med att ha en gammal AIK:are som ingift kusin, kanske? I ärlighetens namn så vet vi inte svaret på den frågan/förhoppningen. Det finns egentligen inte alls så mycket att säga om Oliver.

Så för att fylla ut texten drar vi på med lite kalla fakta. Födelseåret är 1990 och baserat på efternamnet tar vi helt och hållet för givet att han är uppvuxen maximalt tre mil från Skellefteå och att stora delar av släkten också bor i närområdet.

Själva hockeyspelandet finns det begränsad information om, men det som vi hundra procent säkert vet är att han säsongen 2008/09 spelade i SK Lejons J20-lag. Från sin offensiva position svarade han för 4 poäng (2+2) på 20 matcher. Tio utvisningsminuter. 

Och där tar det stopp för oss, så vi får gissa oss till resten. Vi tänker att pappa Marklund bar på ett visst hockeyintresse och led svåra kval under 80-talet då laget, trots ekonomiska satsningar, inte gjorde en människa glad och undergången bara var en tidsfråga. 

Samma år som vi stod inför fullbordat faktum, blev Oliver till. Det går definitivt att spekulera i att själva befruktningen kan ha skett exakt samma kväll som Johnny Forsman drog av sig matchtröjan för sista gången, la in en snus och lämnade Skellefteå Isstadion för att aldrig återvända.

För Olivers föräldrar vände sorgen över degraderingen snabbt till glädje över sin efterlängtade son. Och självklart skulle grabben spela hockey i Björnligan. Nu kommer vi dock till ett vägskäl och en fråga som vi länge har funderat över. Vilka vill egentligen spela i Lejon som barn?

Är det inte alla småkillars (och tjejers) dröm att spela i svartgult? Spelade Oliver Marklund i Lejon redan i tioårsåldern? Att Erik Forssell gjorde det, för att kunna satsa stenhårt på mellanstadiestudierna har vi förstått och till viss mån respekterar. 

Oavsett vad så var konkurrensen benhård bland de tidiga 90-talisterna och möjligen ville Marklund inte lägga ner all tid som krävdes. Möjligen höll han inte måttet. Det vi vet är att idag fyller han 32 år och glädjande nog är han tillbaka i Skellefteå efter en tids studier. Ett skäl gott nog att höja våra glas. Grattis!


Kommentarer

  1. Grattis i efterskott Oliver!

    Jag kan glädjande nog komplettera med att han har fortsatt med spel - dock som speldesigner. En och annan svart-gul match lägger han också sin tid på, som det inbitna hockeyfan han är.

    Tack och bock!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar