Fortsätt till huvudinnehåll

18 oktober: Peter Karlsson

Vi hade egentligen för oss att han stavade Karlsson med C, men väljer att lita blint på Eliteprospects. Och blind är dagens nyckelord, för vi famlar i blindo och det finns verkligen inte mycket att ta på. Bandet backas till den magiska säsongen 2001/02. 

Stjärna efter stjärna värvades in och det som vi vant oss vid (hemvävt) var nu exotiskt. Daniel Pettersson blev Patrik Westerback och Dick Burlin blev Daniel Ström. Mörkret tänkte vi att vi hade lagt bakom oss. Nu var det bara ett eller två år innan vi skulle vara tillbaka.

Ett lag byggs alltid bakifrån och till skillnad från framförallt forwardssidan så bestod målvakterna av lugna, trygga killar med moderklubb Skellefteå AIK. Johan Backlund och Jonas Burman hette vårt målvaktspar och det kände vi oss nöjda med. Backe skulle utan problem vara förstamålvakt i Elitserien.

Men skador kan drabba även spelare utan yviga gester och tendenser att fastna i sarghörnen. För målvakternas del är ljumskarna känsliga, men egentligen har vi ingen aning om vilken skada som det gällde eller ens vem av våra keepers som var drabbad (tror Backlund).

Båda juniormålvakterna Sven Nilsson och Simon Dahlqvist hade fått sitta på bänken under någon match, men nu när skadan var av lite allvarligare och mer långvarig karaktär så bestämde sig AIK för att låna in en mer rutinerad målvakt. Entré Peter Karlsson.

Karlsson hämtades in från Tegs SK och skulle nu plötsligt lämna Johan Åhlén och Johan Bergmark bakom sig och istället hänga med Stefan Klockare och Marko Kivenmäki i omklädningsrummet. Ett ishockeymässigt och ett socialt uppsving!

Summerar vi Peters tid i Skellefteå AIK så fick han aldrig beträda isen, annat än på träning. Det kom ingen mer skada på vår kvarvarande målvakt, så han fick nöja sig med att öppna och stänga båsdörren. 

Exakt samma sak hade han faktiskt gjort året innan i Björklöven. Inlånad med noll speltid. Så ska du någonsin dra ihop ett kompisgäng och köra ett quiz med väldigt svåra frågor, skulle frågan ”Vem har representerat både AIK och Björklöven, utan att ha spelat en sekund”, ställas. Grattis på födelsedagen, Peter. 

Nu står hans namn med C på bilden, men folkbokföringen säger faktiskt Karlsson. 

Kommentarer