Fortsätt till huvudinnehåll

16 oktober: Hannes Wahlberg

Djupt vatten. Igen. Det kärvar mer och mer ju längre in på året som vi kommer. Det är ju allmänt känt att de flesta riktigt stora idrottsmännen är födda under årets första halvår. Gärna under årets allra första månader. Så det blir faktiskt svårare och svårare att få ihop det här projektet. Ibland krävs det en kantboll. Hannes Wahlberg är en sådan.

Fast han är inte det minst rimliga som vi någonsin har varit med om. Han är ingen Anders Ögren, som aldrig (annat än som supporter) har dragit på sig en svartgul tröja. Hannes Wahlberg har spelat i Skellefteå AIK, men inte så himla jättemycket. Moderklubben är Clemensnäs och redan nu vet jag att många av er småmyser.

Som många andra siktade han dock högre och det som lockar alla hockeyspelare inom rimligt pendlingsavstånd är att spela i AIK, så 2014 (kanske tidigare, Eliteprospects har sina begränsningar) fick han chansen att spela med laget i allas våra hjärtan.

Multiverktyget Wahlberg (står både som back och forward) deltog i U16-lagets jakt på medaljer i SM-slutspelet. Lagkamraterna har, med facit i hand, inte några överdrivna meriter. Linus Andersson blev SHL-spelare, Linus Hedman och Hannes Lindströms karriärer är okej.

I övrigt blev det inte mycket alls. Björn Gabrielsson flyttade till Björklöven och många med honom hamnade i mindre klubbar eller la av med hockeyn helt relativt tidigt. Det blev alltså ingen succé för Hannes och hans polare i 2015 års slutspel. Tre matcher och en poäng för Wahlbergs del.

Men visst gav den ökade träningsmängden resultat ändå. Bättre omgivning och svårare motstånd gav effekt, men först till nästa säsong. Hannes Wahlberg tog inte plats i nästa års trupp, men hade fått smak på omklädningsrummen i Skellefteå Kraft Arena. Han dissade Clemensnäs och valde SK Lejon istället.

I Lejons J18 fullkomligt exploderade han. Starkare, snabbare och bättre på allt vräkte han i 32 poäng (16+16) på 27 matcher. Detta i en superkedja med ovan nämnde Gabrielsson och Marcus Wahlgren. Kanske det fanns möjligheter till en hygglig hockeykarriär trots allt!?

Så blev det tyvärr inte. Wahlberg dansade en vinter och kom aldrig mer upp i de poängmässiga höjderna. Sammanlagt blev det tre säsonger i Lejons juniorverksamhet (1 a-lagsmatch), innan han gjorde som sig bör och återvände hem. I Hannes fall Clemensnäs. Två år där och sen fick det vara bra. Vi får tacka för underhållningen och gratulera på 23-årsdagen.


Kommentarer

  1. De hade ju en helt ok kille i det gänget som heter Nils Höglander som försvann från de svartgula…
    Vad hände där?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar