Fortsätt till huvudinnehåll

25 september: Sara Bjurvén


Idag är det söndag och Sara Bjurvén fyller tjugo år. Systembolaget är stängt, så hon får fira på annat vis, även om det är spelledigt i helgen. Märkligt för övrigt att ha ett två veckor långt speluppehåll efter den första omgången, men damhockeyn har en bit kvar vad gäller organisation.

Leftare från Lidingö. Om man får skoja till det så här under efterskvalpet av valet, så är det nog ganska ovanligt. Nu bor i alla fall Sara på Storgatan och i och med att vi har kunnat ta reda på detta, så betyder det att hon är folkbokförd i Skellefteå.

Tyvärr har de flesta herrspelarna inte samma goda smak (eller ork eller förmåga), då de flesta väljer att vara skrivna hemma hos sina föräldrar. Många skattemiljoner som Skellefteå kommun går miste om. Men Sara Bjurvén kan man i alla fall lita på.

Trots hennes unga ålder har hon en relativt lång lista över säsonger på Eliteprospects. Första spåren är redan från 2015/16 då hon tillsammans med övriga priviligierade rikemansdöttrar åkte runt på de allra nyaste skridskorna i Lidingö Ishall.

Poängproduktionen var fin och hon saknade knappast anbud från SDHL. Valet föll på Linköping, men som bekant är steget mellan högsta serien och Division ett gigantiskt. Från en roll som poängdrottning i SDE hamnade hon i en undanskymd tillvaro i Cluben.

Noll poäng under två säsonger och ju längre tiden gick desto mer spelade hon i Linköpings andralag i ettan. Under de tre senaste säsongerna där har hon legat på exakt 0,75 poäng/match. Men vem vill leva i en myrstack, där folket är drygt och elakt?

Så hon tog sitt förnuft tillfånga och sökte sig till hockeykulturens Mekka. Med ökad trivsel och på alla sätt och vis bättre livskvalitet, så levererade hon 6 poäng på 10 matcher från sin position som ytterforward. Då måste man komma ihåg att det var en ganska stukad spelare som kom hit. 

Nu, med en försäsong i ryggen, hoppas vi på och räknar med att Sara Bjurvén kommer att vara en producerande spelare i AIK:s jakt på SDHL-plats. Så stort grattis på födelsedagen och eftersom Systembolaget som sagt var stängt, så kan vi endast skicka med ett vintips; Maruxa Mencia 2020. 


Kommentarer