Fortsätt till huvudinnehåll

8 augusti (29 februari): Oscar Eriksson

Ett enda datum var helt omöjligt för oss att fylla, och då ska gudarna veta att vi har vänt på varje sten. Som bekant har vi ju tidigare inte bangat för att lyfta fram riktiga kantbollar och i flera fall tveksamma personer, utan egentlig AIK-koppling. Leif Boork och Lars Molin, exempelvis.

Men idag gick vi bet. Av alla spelare och tränare på Eliteprospects fanns det ingen med minsta lilla koppling till Skellefteå AIK. Så idag hyllar vi Oscar Eriksson. Backen som skrev ett treårskontrakt, men som aldrig riktigt fick chansen. Frågan som du ställer dig nu, är varför?

Inte varför han inte fick chansen, men varför vi valt att hylla just Oscar idag? Dagen då vi inte hittade någon. Jo, det är nämligen så att Eriksson är född 29 februari, datumet som endast infaller när det är skottår. I år det inte skottår, då det som bekant sammanfaller med de åren då det är fotbolls-EM.

Så Oscar Eriksson hade ingen chans att få ta del av denna hyllningskavalkad. Förrän den här chansen uppdagades. Och det kanske inte känns jättespeciellt för dig som läser. Men om du verkligen har hängt med så vet du att vi hyllat EN spelare på annan dag än dennes födelsedag tidigare.

26 januari fick Jonas Eriksson ta del av vår kärlek. Varför det blev så får du backa tillbaka och kolla. Det som gör det hela totalt unikt är att Jonas Eriksson är Oscar Erikssons pappa. De två spelarna som hyllas på fel dag är alltså far och son. Oddsen på det är skyhöga.

Oscar Eriksson har gått den långa vägen i Skellefteå AIK och för tredje dagen i rad fokuserar vi på en back född 2000. Ganska höga odds på det också. Det var faktiskt väldigt oväntat då AIK valde att skriva ett långt kontrakt med en så pass anonym spelare.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg som handlar om åttonde-backar genom tiderna, men dit kvalar inte Eriksson in eftersom han under de två senaste säsongerna tämligen omgående lånats ut till diverse lag och nog aldrig egentligen har varit aktuell för spel hos oss.

Tredje året av kontraktet gäller den här säsongen, men nu är det brutet och Oskar kommer att representera Östersund, nykomling i Hockeyallsvenskan. Vi hoppas att han tar kliv och verkligen ger sig själv chansen att bli så bra som möjligt. I vintras berättade han att det var tufft att kallas hem till AIK, men egentligen bara få delta på träning.

Make or break för Oscar Eriksson alltså. Välbyggd rightarback med fin skolning. Han har egentligen alla möjligheter att bli en ordinarie back på allsvensk nivå. Vanligtvis brukar vi ju gratulera på födelsedagen, men det går ju inte idag, så avslutningshälsningen får bli; ge järnet nu, Oscar!

Kommentarer