Fortsätt till huvudinnehåll

6 augusti: Hannes Lindström

Nu sträcker pappa Patrik på Skellefteå AIK:s kansli på sig. Sonen fyller 22 år idag och ska dessutom få sig en rejäl hyllning av Skellefteås hetaste hockeyblogg. Just nu undrar nog Patrik om vi kommer att lyfta fram grabbens rejäla fysiska mått, att han är rightare och det maffiga genombrottet förra säsongen? Svar ja. Det och en hel del annat.

Bara att vara egen produkt och att redan i tidig ålder glidit runt som Skellefteå AIK:are är ju ren och skär magi. Det finns en chans att första isträningen inföll på samma dag som Hannes föddes, och i så fall ackompanjerades födseln av Stefan Lundqvists första tunga skär i Skellefteå Isstadion. Kan man få en bättre start på livet?

Hannes Lindströms hockeyliv rullade på. Hyfsat framträdande i sin åldersgrupp. Given i Västerbottens TV-pucklag och siktet förmodligen inställt på att så småningom få dra på sig a-lagströjan. Men redan vid femton års ålder kom en mindre motgång.

Utlånad till Piteås J18 och åtminstone jag hade börjat tveka och grubbla. Lindström knöt dock näven i byxfickan och körde på ännu hårdare. Hygglig poängproduktion i J18 och 2018 var det dags för steget upp i a-juniorerna. Under den säsongen fick han också spela sin, hittills, enda SHL-match.

Sista juniorsäsongen blev det också seniorspel, men den här gången utlånad till Piteå. Steget till SHL var för stort och Hannes valde att lämna hemstaden för Hudiksvall. Där har han nu spelat två säsonger, men vi kommer endast att prata om den senare.

För man älskar ju ett storslaget genombrott. David Rundblad, Jonathan Berggren, Daniel Olofsson. Hannes Lindström. Från att ha betraktats som en allroundback med en produktion på klart under 0,5 poäng/match under karriären spottade han in 34 poäng på 42 matcher 2021/22. 

Hudiksvall var som bekant bara några minuter ifrån att avancera till Hockeyallsvenskan i en av de mest dramatiska säsongsavslutningarna som vi någonsin skådat. Steget upp en division hade varit idealiskt för Lindström som knappast har gett upp en elitkarriär.

I skrivande stund är det inte klart var han kommer att spela nästa säsong, men när du läser det här har han förmodligen presenterats av allsvenska Västervik. Åtminstone gick de ryktena varma för någon månad sedan. Det skulle vara en stor chock om han åtminstone inte hamnar i den serien. 

Måtten då? Mäktiga 189cm och 93kg och dessutom en otroligt gedigen ishockeyutbildning i Skellefteå AIK. Rightare, som sagt. Det är mycket som talar för att Hannes Lindström har sina bästa hockeyår framför sig. Stort grattis på födelsedagen. 

Kommentarer