Fortsätt till huvudinnehåll

30 augusti: Julia Vestin


Om vi säger så här; Julia hade inte skrivit på för IF Björklöven när listan över födelsedagsbarn skapades för drygt ett halvår sedan. Hon var som alla oss andra en Skellefteå AIK:are. Men här är vi nu och ska självklart göra det bästa av en mycket svår situation.

Hur kunde det bli så här? Du är inte ensam om att fundera över det. Alltså inte hur Julia hamnade på födelsedagslistan, utan hur hon kan ha hamnat hos våra ärkerivaler? Svaret på frågan är mångbottnat och vi ska göra vårt yttersta för att få klarhet.

Till att börja med är relationen lagen emellan inte riktigt lika infekterad som på herrsidan. AIK är och förblir det starkare laget och vinner derbymatcherna tämligen komfortabelt. Under förra säsongen fanns det en möjlighet till konflikt, men den rann mer eller mindre ut i sanden.

AIK vägrade då släppa Selina Aho till en konkurrent mitt under säsongen. Selina och Löven rasade en smula, medan vi inte var särskilt sugna på att stärka de gröngula. Vad det här innebär för Sebastian Ahos framtida återkomst till Sverige återstår att se.

Nästa anledning till att vi kan leva med Julia Vestins söderflytt är att hon ursprungligen kommer från Örnsköldsvik och under större delen av sin karriär har spelat i Modo. Hennes hjärta klappar knappast för någon av Västerbottenslagen. Om hon inte är en kvinnlig motsvarighet till Fredrik Öberg och siktar på att spela ner Löven en division.

Tredje och sista anledningen till att vi är okej med detta är att Vestin har haft förtvivlat svårt att leverera poäng i AIK-tröjan. En poäng på tre säsonger från sin backplats är inte så svårt att ersätta och nu när AIK har ökat satsningen mot SDHL finns det helt enkelt inte plats för Julia. Grattis ändå!

Kommentarer

  1. Ett inlägg om en spelare som inte producerar poäng, utan AIK-rötter, och som valt Löven. Trots detta blev detta ett oväntat bra inlägg. ”Grattis ändå” får 4 av 5.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar