Fortsätt till huvudinnehåll

21 juli: Haldor Jonsson

Allting kan bevisas med statistik, sägs det. Som bloggare kan man välja att hålla koll på hur många personer som läser varje inlägg. En förenklad sammanfattning är att nuvarande spelare eller de stora legenderna lockar flest läsare. Damspelare, okända ungdomar och riktigt gamla spelare är mer ointressanta.

Egentligen en obegriplig hållning av er läsare. För hur spännande är det egentligen att läsa om Jimmie Ericsson eller Oscar Möller? Spelare som du har stenkoll på och som det redan skrivits spaltmeter om. Men som i alla sammanhang är det de största stjärnorna som får mest rampljus.

Det här fenomenet är raka motsatsen till hur vi vill ha det. Drömmen är att du läser om David Bloms inlägg flera gånger och minns tillbaka på hur han tappade markeringen i egen zon eller grämer dig över att du inte var en av 857 personer som såg den där hemmamatchen mot Husum.

Vi hoppas också att du som läser inläggen och har en dotter låter henne ta del av texterna om våra damspelare och kanske inspireras till en egen hockeykarriär. Slutligen vore det mysigt att få ta del av en historia där farfar högläser texten om Haldor Jonsson för sitt barnbarn och tar med honom till en svunnen tid.

Nu skrivs ju detta för döva öron eftersom du som läser detta redan har insett det fina med Haldor Jonsson, och spänt sätter tänderna i ett inlägg som snarare osar nostalgi än modernism. För visst förtjänar han en hyllning betydligt mycket mer än många andra som omnämnts här.

Eller vad sägs om följande meriter; född och uppvuxen i Skellefteå. Flertalet säsonger i vårt representationslag (Eliteprospects säger sex stycken, men vi tror på fler). Landslagsman och backpartner till Göte Almqvist, både i svartgult och blågult.

Rightare, tuffing och SM-silvermedaljör. Ofattbara meriter som väldigt få kan matcha. Men tyvärr finns han inte hos oss längre. För, på dagen, ett och ett halvt år sedan tog han sitt sista andetag och anslöt sig till sina svartgula bröder i himlen. Hoppas att de slipper skotta rinken själva.

Vi avslutar med ett finfint Haldor Jonsson-citat. Match mot Alfredshem och Jonsson sätter in en stenhård tackling på en motståndare. Den sänktes lagkamrater skyndar till för att se om polaren ens är vid liv, varpå Jonsson säger; ”Det gäller att se upp.”



Kommentarer

  1. Spelade bridge med och mot Haldor under många år för sisådär 30+ år sedan. Skarp spelare även där. Trevlig som få.

    SvaraRadera
  2. Jag gav, både norran och AIK en hårtork, när de såsade att hylla haldor vid hans bortgång.
    " old heroes never die, they just fade away". Tack Haldor. L

    SvaraRadera
  3. Haldor Jonsson född i Umeå

    SvaraRadera
  4. Haldor Jonsson var min morfar och han var en stjärna även på det! Han älskade verkligen sin familj och han är oerhört saknad utav oss alla 💔😭

    SvaraRadera

Skicka en kommentar