Fortsätt till huvudinnehåll

19 juli: Joar Sundlöf

Har du koll på den här liraren kan du säkert doktorera inom ämnet ishockey i Skellefteå. För det här är ingen kille som fått några stora rubriker och kommer nog heller aldrig att få, även om han faktiskt bara fyller 17 år idag och således är den yngste jubilaren hittills.

Så vem är Joar Sundlöf? Förnamnet klingar norskt och måhända tänker du att det här är nästa Anders Fredriksen, Pål Johnsen eller Kenneth Pappalardo Gulbrandsen. Eller är det kanske gamle Brynäs-keepern Micke Sundlöfs okände son? Svaren är nej och nej.

Joar är nämligen en riktig Skelleftekille. Mamma och pappa heter Linda och Björn och de gjorde det bästa som föräldrar kan göra. Satte Joar i skridskoskola, anmälde honom till Björnligan och såg till att han fick sin hockeyuppfostran i världens bästa AIK.

Av den svartgula karriären hittar vi inte jättemycket. På Eliteprospects står han noterad för en säsong (U16), även om vi förstår att han säkert spelat hockey i AIK längre än så. Pappa Björn nämns som materialförvaltare, Joar spelade med nummer 15 (tribute till gårdagens födelsedagsbarn?) och han gjorde en hel del poäng i Februaricupen 2019.

Men agnarna skiljs från vetet och efter säsongen 19/20 var karriären i Skellefteå AIK (tillfälligt?) över. Lejon lockade och precis som vi tidigare skrivit är vi oerhört lyckliga över att hockeylivet inte tog slut där och då. Utan bredd har vi ingen topp.

Och sjutton år gammal ska man inte lägga ner. Då ska man öka och försöka bli den bästa spelaren som man kan bli. Ser man endast till statistiken är Joar kraftigt på gång. Senaste säsongen slog han personligt poängrekord med 13 poäng på 23 matcher från sin centerposition.

Så vad händer nu? Kontraktet för nästa säsong är redan signerat och barmarksträningen är i full gång. Vi spår att Sundlöf kommer att ta kraftiga steg i rätt riktning nästa år och förmodligen leda SK Lejons J18 till nya framgångar. Inga dörrar är stängda och låsta och om vår profetia stämmer så kanske det finns en väg tillbaka till AIK. Grattis Joar! Vi tror på dig!

Kommentarer

Skicka en kommentar