Fortsätt till huvudinnehåll

13 juli: Ulf Lundström


In på Eliteprospects, skriver in Ulf Lundström i sökfältet. I ärlighetens namn är vi väldigt osäkra på vem det här är. Fyra alternativ dyker upp. Den första Ulf har en ganska fin karriär i Björklöven. Ulf nummer två spelade i Modo och Alfredshem. Den tredje med meriter från Arvidsjaur. 

Det känns inte särskilt bra. Hur har vi kommit fram till detta? Förvisso finns ju en Ulf Lundström kvar, men han är född 1983. Dels tror vi att vi har rätt bra koll på de årgångarna och dels skulle vi aldrig ha glömt bort en juniorspelare med namnet Ulf.

Det är ju gränsfall att Ulf Nilsson (född 1964) är för ung för att bära namnet Ulf! Men, men, det är ju bara att surfa in på den sista Ulf Lundström och se vad som händer. Allt är ju bättre än att tvingas skriva om Arvidsjaur, Modo eller ishockeyns motsvarighet till Voldemort.

Och vi ser omedelbart att det här kommer att bli bra. Ulf IV avslutade karriären i Boliden 05/06. Jackpot! Det här är den Ulf Lundström som googlades fram i samband med att det här projektet sjösattes strax innan årsskiftet. Ner till sammanfattningen av hela hans karriär och lyckan är gjord när det uppdagas att statistiken säger att han dessutom spelat i AIK.

En J20-säsong (01/02). Samtidigt som Westerback, Krekula och Micke Tjälldén kom hit. Inga dåliga meriter. I övrigt får vi inte veta mer om Uffes svartgula tid. Inga matcher och inga poäng. Vi får väl ändå förmoda att det finns mer än så, men bevis saknas.

Således tvingas vi spåna, en av bloggens absoluta styrkor. Vi leker med tanken att Ulf Lundström spelade i Skellefteå AIK redan som liten grabb. Kanske tog han några stapplande steg i Björnligan. Det var rätt kul med ishockey och även om viljan var större än talangen så blev han kvar i AIK så länge som möjligt.

Någon gång under dessa år bör han då ha stött på en annan kille född 1983. En kille med lika stor vilja som talang. Vi förutspår här att Ulf Lundström under flera år har varit lagkamrat med Joakim Lindström. En merit större än något som du eller jag kan skryta med.

Jocke och han kanske har diskuterat hur man på bästa sätt tar sig in i offensiv zon (Det kanske är bäst att jag sköter det) och kanske haft ett snack om backchecking (Sköter du det, Uffe?). Det kanske finns en minimal chans att de var barndomskompisar och att Joakim Lindström är bjuden på kvällens grillparty?

För ikväll firar vi Ulf Lundströms 39:e födelsedag. Vi firar den med total ovetskap om hans karriär eller om hans mänskliga kvaliteter. Men det är inte viktigt. Det viktiga är att alla räknas. Oavsett om vi pratar spelare i AIK eller människor i världen. Det här är din dag Ulf!


PS. Jag var faktiskt lagkamrat med Joakim Lindström vid ett tillfälle när North Power och AIK hade sin årliga brännbollsmatch. Detta meddelas med stor stolthet. DS.

PPS. Lundström och Lindström är inte vänner på Facebook. Däremot uppger Ulf att han hejar på Skellefteå AIK. Gott så. PTSD

Kommentarer

  1. Från Strömfors utanför Boliden. Gick från BFFI till AIK typ i a-pojkar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar