Fortsätt till huvudinnehåll

27 juni: Krister Holm

Nästan exakt en månad efter Tindra Holms födelsedag är nu dags för hennes pappa att få lite bloggkärlek. Vi snackar trots allt om mannen som förädlat Markus Svensson, Joacim Eriksson och Gustaf Lindvall. Skickat Strauss Mann och Arvid Söderblom över pölen. Bibehållit Joni Ortios standard.

Krister Holm fick rollen som målvaktstränare i AIK i samband med uppgången till Elitserien. Första paret ut var Andreas Hadelöv och Nicklas Dahlberg och under alla dessa år har det varit tämligen lugnt på målvaktssidan. Kontinuiteten har funnits även om det hunnit stå ett antal keepers mellan stolparna.

Henrik Karlsson och Erik Hanses är väl de mest udda fåglarna, men inga skandaler eller kontroverser kring våra målvakter. Numera delar man på sysslan typ 60/40 och det är ganska lätt att hålla folk nöjda. Slutspelet är naturligtvis en annan femma, men då är det slutspel.

Annat var det när Holm själv var aktiv i Skellefteå AIK. Dick Andersson vägrade, och skulle inte, flytta på sig. Krister Holm och alla andra fick skaffa ett gäng korsordstidningar och varma mössor samt träna extra på de musklerna som nu krävs för att öppna båsdörren.

De flesta tröttnade snabbt på den rollen och sökte nya utmaningar. Holm gjorde två säsonger fördelat på två sejourer (90/91 och 97/98) och du är en verklig minnesmästare ifall du kan nämna en enda målvaktsinsats från hans sida. Tveksamt om han ens själv minns.

Men han har gjort mycket gott för andra fina föreningar. Inte mindre än tre! sejourer i Lejonström/Lejon i både Division ett och två. Teg, Tyringe, Clemensnäs och Medle är andra fjädrar i den Holmska hatten, där vi är extra förtjusta i Medleåret, där han bland annat kamperade ihop med gamla AIK-hjältar som Tomas Marklund och Jesper Owensson.

Den bredden av olika klubbar har han också tagit med sig i livet. Målvaktstränare, Sune i Grekland-stjärna, videocoach och ständig gäst i AIK:s matchstudio. Hög social kompetens blandat med hög målvaktskompetens har lett Holm till en hjälte i våra ögon.

Det är inte varje dag en superhjälte fyller 50 år, men idag smäller det. Vi hoppas att Krister har en fin dag och att hans dotter Tindra inte har blivit för stor på sig (landslagsuttagen) för att inte ge en present. Bloggen tipsar i så fall om en tavla på en målvakt. En målvaktstavla. 


Kommentarer