Fortsätt till huvudinnehåll

26 juni: John Lundmark

Igår nämndes den oerhört fina födelsedagstrenden som bloggen är inne i. Hardy, Pea, Göte. Idag landar vi på John Lundmark. Det hade onekligen varit svårt att gissa den fjärde. Kommer då Lundmark bara och förstör festen? Absolut inte! Alla AIK:are är välkomna och att heta Lundmark i efternamn är inget litet plus.

Att hitta en bild var däremot inte lätt. Bloggen har egentligen tre källor till bilder; Google, sociala medier samt en icke namngiven källa som sitter inne på ALLT som behövs i matchprogramväg. Dessvärre träffade vi inte rätt med någon av dessa, så vi har dragit på med en chansning.

För om man bildgooglar John Lundmark, Skellefteå så får man upp en enda intressant bild och den är så pass spännande att vi väljer att ta 50/50-chansningen på att det är rätt man. På framsidan av Megafonens sommarnummer 2014 poserar nämligen en John Lundmark iförd endast badbyxor.

Inne i tidningen modellar han tillsammans med en tjej och de visar upp årets badmode. Vi väljer att tro att det här är den rätte John, men sitter du inne på annan fakta (eller kan bekräfta) så tveka inte över att göra din röst hörd. Det känns ju ganska fräscht att inte bara köra på med hockeybilder.

Sommaren 2014 flyttade ganska många ny spelare, framförallt forwards, till Skellefteå. Lek med tanken att Patrik Zackrisson bläddrade igenom den här tidningen och fick feeling. Åkte in till centrum och köpte ett par badbyxor. Vi tror nog att han blev besviken.

Inte på badbyxan i sig, men Zacke känns som en Pripps Blå-reklamfilmskille som dyker från klippor och inte huttrande vadar ut 200 meter i Sillskatan. Det får nog varken vi eller Lundmark svar på, så istället hoppar vi över till hans tämligen korta hockeykarriär.

Moderklubb Rönnskär (infoga valfritt antal hjärtemojis). På U16-nivå befann han sig i AIK och vann interna poängligan från sin backplats när U16-medaljerna skulle fördelas. Johns poängmässiga peak och vi får känslan av att han kom till oss som en hyfsat offensiv back.

Sett till statistiken skulle detta komma att förändras. Möjligtvis parades han ihop med Jonathan Pudas under J18-åren och då är rollfördelningen solklar. Att Lundmark vräkte på med 119 respektive 94 utvisningsminuter under de två åren talar inte bara för defensiva uppgifter. John Lundmark var en riktig goon. 

Men det fanns mycket hockey i honom också. Det är ju inte vem som helst som har tagits ut i pojklandslaget för sextonåringar! Men hockeytiden fick ett tvärt slut. Några matcher i Clemensnäs under sista junioråret och utlåning till Timrås J20.

Kanske slocknade lågan, kanske stagnerade han eller så var det så att modellandet lockade mer än hockeyn (om det nu är John Lundmark på bilden). Idag fyller Lundmark 29 år och har inget dåligt CV att falla tillbaka på. Stort grattis på födelsedagen!


Kommentarer

  1. Det är 100% rätt John Lundmark. Pluggat till civilingenjör, så har inte bara utseendet med sig men även huvudet på skaft.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Numer bytt inriktning till läkare dessutom

      Radera

Skicka en kommentar