Fortsätt till huvudinnehåll

22 juni: Jonathan Ståhlberg

Jonathan Ståhlberg är en trogen bloggläsare. Åtminstone var han det under vår första, mer framgångsrika, period. Anledningen till att jag kan vara säker på det är att han skickade med en hälsning som avslöjade hans bloggläsande då han beställde ett par muggar som vi sålde under en kort period.

Muggarna föreställde Skellefteå Kraft Arena, och kom sig av att vi hade beställt en tavla föreställande vår hemmaborg och muggarna blev ringar på vattnet. Lite rolig kuriosa är att The Local Store använde den bilden, som VI äger, och gjorde diverse klädesplagg med VÅRT motiv. Senare hävdade den unga konstnärinnan att hon ägde bilden och gjorde upp ekonomiskt med Local Store. Helt felaktigt, då bilden ägs av bloggen. Så egentligen skulle vi kunna kräva minst lika mycket ersättning.

Så småaktiga kommer vi dock inte att vara, utan vi bjuder istället på ännu mer kuriosa. Dagens födelsedagsbarn är uppvuxen endast ett stenkast från Skellefteå Kraft Arena. När man säger ett stenkast så menar man oftast ganska nära, men i det här fallet stämmer uttrycket.

Jag har själv befunnit mig i det Ståhlbergska hemmet och vet hur nära paradiset det ligger. Ett stenkast. Så han hade nära till träningen i klubben som han blev trogen så länge som det bara gick. För Jonte Ståhlberg är en egen produkt och finare blir det inte.

Den första skymten av honom på Eliteprospects är från U16:s SM-slutspel 2013. En match står han bokförd för och en räddningsprocent på stabila 0.939. Och granskar man statistiken vidare så staplar Ståhlberg ganska fina siffror, säsong efter säsong.

Hans hockeymässiga höjdpunkt är då han vid minst två tillfällen, under två olika säsonger, fått chansen att vara ombytt andremålvakt i AIK. Vem av oss skulle inte vilja sitta där i omklädningsrummet och höra riktlinjerna dras upp, se Jocke Lindström stretcha och känna ångesten komma krypande.

Till skillnad från Jonathan Ståhlberg hade man fått panik bara av tanken på att hoppa in i buren, men oavsett vad så är det garanterat fina minnen för honom. Karriären har sedan dess tillbringats i södra hockeyettan (samt ett år i Kumla) och där har han återigen fått chansen att vara reservmålvakt i en högre serie. Dessa gånger i Hockeyallsvenskan, så Jonathan är kanske inte jättelångt borta från ett sådant jobb.

I år går han in på andra året i Kalmar HC, där han bland annat är lagkamrat med forne Lejonspelaren Gabriel Olsson. Annars förknippar vi ju Kalmar med en annan stormålvakt, nämligen Markus Svensson. 25-årsdagen är här och vi skålar på avstånd med vår Skellefteå Kraft Arena-mugg.

Kommentarer