Fortsätt till huvudinnehåll

28 maj: Olivia Granlund


Nog kan de där ögonen bli rätt svarta och vid ett sådant tillfälle skälla ut närmaste domare, motståndare, granne eller förbipasserande. Åtminstone är det så det känns vid blotta anblicken. Eller så är det kanske så att man redan vid fotograferingen inför säsongen vill sätta sig i respekt och se lite lagom arg ut.

Och familjen Granlund har respekt med sig i damhockeyns Skellefteå. Dels så har pappa Jörgen varit något av en Gudfader inom den grenen, med drygt tio år som ledare i olika former och den förste sportchefen när AIK nystartade 2017. 

Bland de första samtalen han ringde då han skulle få ihop den första truppen var till sina båda döttrar Olivia och Vilma Granlund. Eventuellt behövde han inte ens ringa. De kanske var hemma på besök i flickrummet i Ursviken efter den senaste säsongen.

För det har ju varit si och så med intresset kring att satsa på damhockeyn. AIK la ner och känslan kring damsatsningen i Clemensnäs var att den var halvdan och att de bjöds in i hockeyfamiljen med armbågen. Ville man då satsa, så var man tvungen att röra på sig. 

Storasyster Olivia gjorde det värsta man kan göra och spökade ut sig i gröngula kläder i, tack gode Gud, endast en säsong. Lillasyster Vilma hade redan dragit söderut (till Modo och Örnsköldsvik) när det var dags för gymnasiet, men när AIK återkom på damhockeymarknaden var det knappast svårt för pappa Jörgen att locka hem sina döttrar.

Pär och David Holmqvist. Mikael och Fredrik Lindgren. Det finns fler exempel på brödrapar som har representerat AIK, så det känns trevligt att få tala om ett par svartgula systrar. Sett till meriter och statistik är Vilma den mer framgångsrika, men vi ska inte jämföra som vi gjorde igår med bröderna Brancalion.

För idag är det inte lönt att jämföra. Olivia har ju som sagt spelat i Björklöven… Men. Vatten under broarna och det känns ganska lätt att gå vidare från det missödet. Olivia flyttade ju hem så snart det bara gick och spelade sedan två säsonger i Skellefteå AIK, där hon sammanlagt producerade ett mål under två säsonger.

Avrundade karriären med två år i moderklubben (något som vi är mycket svaga för) Clemensnäs och där skulle man ju kunna tro att sagan var slut. Men det finns ett kapitel till. För numera är Olivia medieansvarig för Skellefteå AIK:s damlag. Slutna cirklar är vackra cirklar och idag önskar vi grattis på 27-årsdagen. 

Kommentarer