Fortsätt till huvudinnehåll

26 maj: Tindra Holm

Här bloggas det inte bara på fritiden. Det har även hänt att man har dömt en och annan fotbollsmatch och för lite mindre än tio år sedan så var KAIF flickor 01 en hyfsad maktfaktor i den lokala ungdomsserien. Någonstans i backlinjen huserade då dagens födelsedagsbarn Tindra Holm.

En stabil försvarsspelare som kanske inte stack ut så mycket i konkurrensen av bland annat Emma Bäcklund och Ebba Grenholm. Men en ordinarie plats hade hon minsann och det är nog inte omöjligt att pappa Krister Holm såg en eller annan match och eventuellt hade synpunkter på domaren.

Utöver det så fanns Tindra också med på Rhodos då familjen Holm hade statistroller med plusmeny under inspelningen av ”Sune i Grekland”. Men fotboll och charterresor i all ära. Det som vi är här för är ju hockey och Tindra Holm är en av damhockey-Skellefteås främsta ambassadörer.

Tittar man på Eliteprospects så har karriären till synes varit brokig med spel i i tur och ordning Clemensnäs, Björklöven, Skellefteå, Modo och Luleå, men Tindra har alltid velat utvecklas och flyttat till klubbar som bäst gynnat hennes egna karriär. 

Senaste säsongen tillbringades i USA och Long Island University. Om detta endast var ett drag för att bli en bättre hockeyspelare är för oss oklart. Tänkbart är ju att det också handlar om en framtida civil bana, men i Nordamerika är tänket ett annat. Det går finfint att kombinera skola och idrott.

Där är college och universitetsidrotten megastor, medan man i Sverige snarare bör hoppa av gymnasiet för att kunna satsa fullt ut på sin idrott. Oavsett hur Holm har resonerat så törs vi nästan lova att hon har resonerat klokt. Det känns som en tjej som alltid gör det.

Sommaren 2006 var Tindra Holm nyfyllda fem år och hade nog ingen aning om spekulationerna och desperationen kring Jonathan Hedström. Han som skulle komma hem och frälsa oss. När/om AIK når SDHL känns det som att Tindra Holm är motsvarigheten till Jonte, även om proportionerna nog blir mindre.

Hon är bara 21 år gammal, men har hunnit med mycket i sin karriär. SM-guld, universitetsspel i USA, en eventuellt utvecklad allergi efter att ha gjort en säsong i Umeå Arena. Äras den som äras bör och vi hoppas att Holm en vacker dag tar sitt förnuft tillfånga och flyttar hem. Men vi tippar att det tar några födelsedagar till. 

Kommentarer