Fortsätt till huvudinnehåll

20 maj: Samuel Wikman


Guldcupen 2015. AIK möter Burträsk (som har förstärkt laget med spelare från Norsjö, förmodligen bjässar. Matchen står och väger, men då kliver dagens födelsedagsbarn fram. Samuel Wikman avgör matchen med sina två mål, AIK vinner med 5-3 och belöningen blir en intervju i Norran. 

Där hyllade han hela laget och lyfte fram målvakten Viktor Stålberg lite extra. Vidare berättade Samuel att han inte är någon van målskytt och att det därför kändes lite extra kul. Måhända avslöjar den intervjun vilken spelare som Samuel Wikman var. 

En laglojal kille, med ett inte helt snustorrt krut i bössan. De två målen gjordes dock på styrning och på målvaktsretur så att grisa framför kassen var han inte helt främmande för. Numera är Samuel uppsatt som back på Eliteprospects, men vi misstänker att när dessa mål gjordes spelade han forward.

Om vi backar bandet ytterligare hamnar vi i Örnsköldsvik, 2014. Tore Erkén Cup. Det gick otroligt tungt för AIK:s U12, men Wikman gjorde cirka en poäng/match. Något som ytterligare talar för en forwardsposition. Som ni märker har vi inte så mycket på Samuel Wikman.

Ska man enbart se till den svartgula karriären så är det här allt. Det enda spåret på Eliteprospects är att det står att moderklubben är Skellefteå AIK. I övrigt är det Clemensnäs som gäller. Fjorton år gammal flyttades trunken de elva kilometrarna till Kopparhallen.

AIK:s tryouter är ju omtalade och kritiserade, och vi har tidigare i bloggen adresserat problemet att de ratade spelarna inte får tillräckligt mycket hjälp. Eventuellt samtalsstöd och hjälp att hinna en ny klubb. För vi vill ju att de unga killarna ska fortsätta spela. 

Nu vet vi ju inte om det var en tryout som satte käppar i hjulet eller om helt enkelt inte motivationen att satsa stenhårt fanns. Men Clemensnäs blev det och Samuel har slutfört sin femte säsong hos de blåvita. Där har han pendlat mellan U16 och J18, samt någon enstaka match i J20.

Vi vet inte riktigt om statistiken stämmer från de lägre juniordivisionerna. För i så fall ser vi en mycket oroande tendens. De tre senaste säsongerna står Wikman endast bokförd för 10, 7 och 6 matcher. Skador eller annat som lockar? Det blir spännande att följa Clemensnäs silly season och se om hjälten från Guldcupen 2015 orkar satsa ett år till. 

Kommentarer

  1. Grattis Samuel! kom ihåg då du var ett litet barn och just och pass kunde stå på skridskorna och nu är du päväg till toppen! Stora gratulationer från mormor och farmor

    SvaraRadera

Skicka en kommentar