Fortsätt till huvudinnehåll

18 maj: Cecilia Brännström

Utan att riskera någonting alls törs jag garantera att Cecilia Brännström är den stabilaste spelaren som någonsin har spelat i Skellefteå AIK. Under hennes sju senaste säsonger har hon nämligen gjort exakt en assistpoäng per säsong. Hon är alltså som en mycket stabil klocka. 

Lek med tanken att Brännström assisterar till ett mål i seriepremiären nästa säsong. Bör då tränaren plocka av henne och tacka för säsongen? Det blir ju ändå bara en assist, om man ser till historiken. Naturligtvis är vi inte seriösa i vår frågeställning. En tidig passningspoäng skulle ju innebära goda chanser till ett personligt poängrekord.

Men det finns ju fler roller i ett ishockeylag än målskytten och poänggöraren. Cecilia spelar ytterforward och vi får, baserat på den skrala poängskörden, anta att hon är en boxplayspecialist och checkingline-spelare. För är hon vår tilltänkta målskytt är nog SDHL långt borta.

Brännström är uppvuxen i Piteå. Den delade staden där hälften hejar på Skellefteå och resten har det lite kämpigt. Vi vet inte var familjen Brännström har sin sympatier, men vi får anta att de är söderut med tanke på det mycket västerbottniska efternamnet.

Blott fjorton år gammal valde? dock Cissi att börja spela i Luleå Hockey. Frågetecknet bakom valde beror på att vi tänker att den flytten kanske handlade om att en förälder fick jobb på SSAB eller liknande och att Cecilia inte hade något riktigt val.

Å andra sidan drog hon till Skellefteå i princip omedelbart som AIK startade upp sitt damlag. Vi bör dock i ärlighetens namn avslöja att Brännström under de tre säsongerna innan AIK-flytten huserade i Luleås andralag och att hon i och med klubbytet hamnade i vårt representationslag.

Nästa år då… Lite så har det ju varit för AIK:s damlag. Skillnaden mellan SDHL och Division ett känns enorm och de lagen som hamnar i negativt kval har inte haft några svårigheter att förnya kontraktet med högsta ligan. AIK har kommit närmare för varje säsong och man laddar för att bli ännu starkare under 22/23.

Cecilia Brännström blir idag 23 år gammal och även om damernas karriärer generellt sett är betydligt kortare, av ekonomiska och eventuellt biologiska skäl, så hoppas vi att hon ger oss ett par fina år till. Nuvarande kontrakt förlängs automatiskt om inte någon part säger upp det och våra källor säger att det blir fortsatt spel även nästa säsong. Då hoppas vi att hon bryter sin en assist-svit.

Kommentarer

  1. Cecilia och hennes syster är från Hemmingsmark och deras pappa är anledningen till att jag började hålla på AIK 86/87 typ, han packade bilen full med grabbar från byn, däribland mig och så for vi på hockey i Skellefteå, så deras pappa Freddy är ett stort AIK-fan kan jag lova! 🖤💛🖤💛

    SvaraRadera

Skicka en kommentar