Fortsätt till huvudinnehåll

16 maj: Anton Holm

När Solna AIK kämpade på i Hockeyallsvenskan 2018/19 hette de tre främsta målskyttarna Jesper Frödén, Anton Holm och Max Lindholm. Idel kändisar och du kanske tänker att Holm placerar sig någonstans mitt emellan de andra två i kvalitet, utifrån dessa siffror.

Men världen är ju föränderlig och vi har högre ställda förväntningar än så på Lindholm, som för övrigt gjorde en poäng mer än Holm under just den säsongen. Men detta ska inte handla om Holm vs Lindholm (nutidens Kramer vs Kramer), utan fokus på Anton Holm.

Han har gjort noll mål i SHL. Kanske ett chockbesked för vissa läsare, men faktum är att de femton matcherna som han spelade i Skellefteå-tröjan är hans enda i högsta serien och ska vi vara helt ärliga så minns vi nästan ingenting av hans svartgula insatser.

Ett par gånger var det nog ändå så att man tänkte att ”med en Thomson-sommar” i benen så kanske! Men det bidde inget för honom. Holm gjorde definitivt sitt bästa och det finns inget ont att säga om hans insatser på så sätt. God arbetsmoral och ett öga för hur spelet ska spelas.

Det var ganska turbulent på forwardssidan just när han kom till oss. Jonathan Berggren och Jacob Olofsson försvann långtidsskadad. Tom Pyatt hyrdes ut till Schweiz. Albin Eriksson och Pontus Widerström till Färjestad, så Erik Forssell hade en del offensiva platser att fylla. 

Darren Nowick, Toni Kallela och Anton Holm hämtades in och Erik Forssell kändes plötsligt mänsklig. För ingen kan påstå att den trion gjorde succé. 9 poäng på sammanlagt 37 matcher stod de för och svagast siffror, trots flest matcher hade… Anton Holm.

Men. Han har också gett oss något. Alla har ju det. I Holms fall var det hoppet om ordentlig bang for the buck. Han hade ju levererat fina siffror i Gnaget och Södertälje. Den svaga säsongen i TPS kanske bara var oflyt. Nytt land och ny kultur och så vidare.

Väl tillbaka i Sverige skulle han säkert göra en del poäng. Men säsongen tog slut tvärt, på grund av coronautbrottet. Slutspelet ställdes in och den snart ikapp-tränade Holm fick, likt matadoren i Tjuren Ferdinand, inte visa hur duktig han var.

Istället drog han hem till tryggheten i Stockholm och Solna och har under de senaste två säsongerna gjort ungefär likvärdigt med poäng som innan tiden i Finland/Skellefteå. Han är tillbaka på sin nivå och livet är säkert helt okej i huvudstaden. 32 bast och käk med familjen på kvarterskrogen i Nacka ikväll, men vi tror inte att tiden i Skellefteå kommer att nämnas. Men vi tänker på dig idag, Anton.

Kommentarer