Fortsätt till huvudinnehåll

14 maj: Rasmus Bengtsson

Plånboken var tjockare förr. För i augusti 2013 valde man att signa JVM-backen Rasmus Bengtsson från USHL-laget Muskegon Lumberjacks. Nu påstår vi inte att Bengtsson stod för särskilt många procent av lönekakan, men i år innebar en slutspelsskada på Oskar Nilsson att back 6-8 hette Forsfjäll, Fred Nilsson och Salomonsson.

När The Rasmus kom hit stod han in the shadows av i tur och ordning Lindgren, Frögren, Andersson, Burström, Heed, Alm, Lundberg, Aho och Edström. Lägg till att Öhman, Pettersson och Lindholm också fick Elitseriedebutera under året, så förstår vem som helst nivån på bredden.

Att då, mer eller mindre bara på skoj, värva in Bengtsson visar på att det fanns finansiella medel än idag, även om många av ovanstående backar inte kostade skjortan. Och suget efter att spela för de regerande mästarna var stort. Bengtsson provtränade nämligen (off ice!) i två månader innan han fick skriva på.

Och den påskriften blev höjdpunkten för honom. För tittar man på Eliteprospects står han inte bokförd för en endaste tävlingsmatch i Skellefteås tröja. När försäsongen var slut, så beslutades det att han skulle lånas ut hela året, och utvecklas i Allsvenskan och Västerås. 

MEN. Han har både spelat träningsmatcher och till och med gjort mål. Det skedde i Järfällas ishall 28:e augusti 2013. AIK mötte Solna och Bengtsson fastställde slutresultatet med sitt 3-1-mål i matchens slutskede. Information av akademisk karaktär?

Svaret på den frågan är nej. För när Tingsryd besegrade Björklöven under säsongen 20/21 gjorde han två mål på det gröngula laget från Umeå, och forna AIK-spelare som gör mål mot Löven föräras som bekant med ett medlemskap i North Power.

I och med att Rasmus skrev ett ettårskontrakt med AIK så blev det, som sagt, inget spel och sedan dess har han harvat på i Hockeyallsvenskan i Rögle, Karlskrona och ovan nämnda Tingsryd. Under 15/16 var karriären i så dåligt skick att han lånades ut till just Björklöven.

Men till sist föll bitarna på plats. En kanonsäsong i Tingsryd gav ett SHL-kontrakt med Djurgården. Tråkigt nog för Bengtssons del så gick det ju som det gick för Djurgården, men vi håller det inte för omöjligt att han kan hamna i ett annat SHL-lag nästa säsong (klar för HV71, efter det att denna texten skrevs). 29 år idag och inte ens vi tror att hans bästa tid var i Skellefteå. 


Kommentarer

 1. Forna AIK:are? Sedan när är Fredrik Forsberg (HV71 och före det BIK Karlskoga) en f.d AIK:are? Varken AIK eller AIK står med i hans lista på Eliteprospects över klubbar som han har spelat för.

  Läs här så ser du: https://www.eliteprospects.com/player/99859/fredrik-forsberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stod ju rätt tydligt i Forsbergs utnämnande att han må inte ha spelat i AIK men ändå blir medlem för han släckte lövens säsong och chanser att nå shl i år.

   Radera
  2. Isf borde varje spelare som slår ut eran klubb i ett slutspel få ett hedersmedlemskap i Green Devils.

   Tänk på det här scenariot:

   Om Ni skulle ta Er till en SM-final framöver & en Luleå-spelare skulle sänka er (vi kan ta Linus Fröberg som ett exempel, ska Green Devils efteråt ge honom ett hedersmedlemskap då? Hör du inte hur dumt det låter?

   Radera
  3. Måste ju vara rätt jobbigt vara en bitter lövensupporter? Ni KOMMER aldrig gå upp..inse bara det. Förlorarmentaliteten sitter i era väggar.

   Radera
  4. En banjo-spelare förblir alltid en banjo-spelare. :)

   Radera

Skicka en kommentar