Fortsätt till huvudinnehåll

Vi är tillbaka!


Funderade på rubriken ”Mellandagschocken”, men Jason McBain hade sökt, och fått, patent på den. Dock så stämmer det att vi gör comeback. Ett ettårskontrakt utan klausuler är skrivet och parmikaelsson ansluter sig till Michael Jordan, Björn Borg och ABBA. Uppskrivna comebacker som slutar med ett fiasko.

För i ärlighetens namn så var det ganska många kvalitetstexter som skrevs när vi stod på toppen av vår karriär. Det var många som uppskattade bloggen och det bjöds på högklassiga överraskningar på daglig basis. Definitionen av överraskning är ju nämligen att man inte vet vad som komma skall. Så blir det inte nu, utan återkomsten kommer att vara ett enda monotont malande.

365 hyllningar är vad som komma skall. Ja, du läste rätt. 365. Ett helt år. Samma tempo, med ett inlägg/dag. Det känns förstås bra och likaså att det blir hyllningstexter. Varje dag kommer en AIK:are att lyftas fram och varje dag är det ett födelsedagsbarn som hyllas.

Det innebär att vissa megahjältar helt kommer att skippas, på grund av att de fyller år på samma dag som en ännu större hjälte. Exempelvis så fyller Lasse Nyström år samma dag som Pär Mikaelsson och då tvingas vi ta ställning. Andra dagar har vi inte hittat något AIK-födelsedagsbarn alls, utan vi har fått använda lite mer kreativitet. Och det är ju inte vår svagaste sida direkt!

Svårare än så blir det inte. 365 inlägg under hela 2022. Inget annat än hyllningar. Inte ens om Oscar Lindberg och Pierre-Edouard Bellemare flyttar hem kommer vi att lyfta på ögonbrynen och uppmärksamma detta. Ingen nutid. Bara dåtid. 

Varför gör vi då denna nysatsning? Tre anledningar. 1. Covid är tillbaka, vilket var anledningen till att bloggen startades. Nu känns läget återigen hopplöst och folket (AIK-folket) behöver något att ägna sig åt i all misär. 2. Den totala bristen på bra journalistik i närområdet. 3. Det är kul att hylla våra hjältar och det blir åtminstone lite av en ny vinkel på det hela. 

Varje dag kommer en bild att läggas upp på Instagram och huvudsyftet med det är inte att få spridning, utan det intressanta blir att se vilka födelsedagsbarn som får flest likes. De nio mest gillade kommer nämligen att kvala in till en sista ”best 9-bild”. Vilka är de nio mest populära spelarna?

Innan vi avslutar det här inlägget med att prata litegrann kring Oscar Eriksson, så vill vi ännu en gång understryka att det här inte blir några högkvalitativa texter, utan snarare 365 berättelser om svartgula legender. Även om det kommer att finnas en hel del kantbollar. Juniorer som aldrig var nära a-laget, tränare, övriga anställda, rykten om folk som kunde ha hamnat i AIK och så vidare. Det var i vissa fall ganska svårt att hitta personer till alla datum, men det kanske är det charmigaste av allt med detta.

Oscar Eriksson? Han är född 29:e februari och 2022 är inget skottår. Men vi har hittat en lösning på det också. 

1 januari drar vi igång och det är ingen liten nyårssmällare som inleder. Mer än så kan vi inte avslöja, så ni får hålla till tåls i en knapp vecka till. Sen drar vi igång bloggens näst största satsning någonsin. This one is for you. FOR YOU!

Kommentarer

  1. Svar
    1. Håller med !!
      Äntligen såsom vi har väntat på detta .
      Anledning nummer två varför bloggen kommer tillbaka är bara att hålla med i .

      Radera
  2. Tack snälla du för det ett års kontraktet, utan klausuler.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar